dilluns, 27 d’octubre del 2014

14é CONGRÉS DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS: VIDES EN CRISI(S). ÉTICA, RECERCA I CREATIVITAT. TRANSFORMEM EL PRESENT CONSTRUINT EL FUTUR. BARCELONA 22, 23 I 24 D'OCTUBRE

La passada setmana alguns del membres del GAC varem tenir l'oportunitat d'assistir al 14é Congrés de Serveis Socials Bàsics que es va celebrar al fantàstic recinte de la Fabra i Coats a Barcelona. El Congrés d'aquest any organitzat pel CEESC va tenir un altíssim nivell i hem cregut oportú fer-vos arribar de forma molt breu algunes de les aportacions que ens van semblar més notables.


 








Tanmateix habilitem a la columna dreta del blog un enllaç a la web del Congrés on en breu trobareu els documents de les ponències i altres continguts.


Nosaltres volen destacar especialment dos actes. La Conferència d'Enmarcament del segon dia de Jornades dedicada a la Recerca que va estar a càrrec de Fernando Fantova, consultor social amb amplíssima experiència en el desenvolupament de polítiques de Serveis Socials a Euskadi, amb el títol: Investigación y conocimiento para la intervención social: tareas pendientes. A la que podeu accedir amb aquest enllaç al document dins el propi blog de l'autor i la Conferència de cloenda: Serveis Socials: la dimensió ideològica i política que tindrem disponible en breu, i que va estar a càrrec de Begoña Román, professora d'Ètica a la Facultat de Filosofia de la UB i presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya. Sembla que en pocs dies es podrà accedir als vídeos d'ambdues xerrades a través de la web del Congrés.

També ens van semblar interessantíssims alhora que molt pràctics els continguts dels diversos tallers sobre metodologia per a la recerca en Serveis Socials. Aquest segon dia tots nosaltres comentaven el mateix: la necessitat de fer recerca, de sistematitzar la pràctica, de treballar sobre evidències i de publicar per difondre els nostres coneixements de forma rigorosa.

Com ja sabeu el GAC va presentar un pòster al Congrés que ja us havíem presentat fa uns dies. Aquí us deixem algunes imatges.



Per cloure aquest brillant Congrés el darrer dia la organització ens va oferir un epectacle de Circ i la molt recomanable obra de teatre Educador Social en Alaska. Take Away de la Factoría los Sánchez. Aquesta obra ofereix una mirada crítica i sarcástica de la nostra feina. No dubteu en veure la obra si teniu oportunitat o inclús de portar a les vostres parelles, familiars i/o amics doncs segur que serà la millor forma de que per fi entenguin el vostre treball.  











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada